ЗДОДЕВНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ СЕ МИНАТО

СЕ ПОДГОТВУВА ЛИ „РЕВОЛУЦИЈА": Ќе има спринт во Формула 1

Тоа е одамна бизнис, и тоа голем, но челните луѓе на Формула 1 сакаат по секоја цена, и на секој можен начин да привлечат што е можно повеќе публика, знаат и зошто, имаат „златна кокошка" на располагање.

објавено: 3 април 2018 - 12:15

Тоа е одамна бизнис, и тоа голем, но челните луѓе на Формула 1 сакаат по секоја цена, и на секој можен начин да привлечат што е можно повеќе публика, знаат и зошто, имаат „златна кокошка" на располагање.

Проблемот се појави на оние квалификациски трки, кои веќе ни одблиску не се како некогаш. И водечките луѓе на Ф1 одлучија во скора иднина да направат драстични промени, секако се со цел да го подигнат интересот кај публиката.

Па така се поизгледно е дека ќе се промени начинот на квалификациите. Односно дека истите ќе се претворат во своевиден „спринт" трка на сто километри, без лимит на гориво и на гуми.
Според пласманот од оваа трка би се формирале и стартните позиции за главната трка оние Гран при награди во Формула 1/

Најново во Авто-мото