И ТОА ДОЈДЕ НА „ДНЕВЕН РЕД"

Чирлидерка ја тужи НФЛ лигата: им сметало дека е невина?!

Некогашната „девојка за забава" на Мајами Делфинс, Кристан Ен Вар испрати тужба до националната фудбалска лига поради дискриминација...

објавено: 14 април 2018 - 08:00

Кристан Ен Вар до неодамна беше дел од групата за забава на НФЛ екипата Мајами Делфинс, а после отказот која го добила од менаџментот на тимот од Флорида, се одлучила да поднесе тужба и против клубот и против лигата.

Оваа убавица тврди дека не била третирана рамноправно како и нејзините колешки од тимот поради своите верски убедувања и фактот дека е невина.
Кристан поднела тужба до судот на Флорида и во истата навела дека е „дискриминирана по основ на полот и религијата"- пишува „Вашингтон пост".

Најново во Другата страна на спортот