БРИТАНСКА ПРЕСМЕТКА

Кога „пријателската" ќе стане „боксерска"... (ВИДЕО)

Пријателскиот натпревар помеѓу екипите на Лидс (до 23 години) и велшкиот Рид се претвори во комплетна спротивност, а на крајот не беше ниту завршен...

објавено: 23 ноември 2017 - 13:10

Пријателскиот натпревар помеѓу екипите на Лидс (до 23 години) и велшкиот Рид се претвори во комплетна спротивност, а на крајот не беше ниту завршен...

Мечот е прекинат во второто полувреме, кога дојде до општа тепачка помеѓу фудбалерите на двта тима. А тренерот на Лидс одлучи своите играчи да ги поведе кон соблекувалната, и не им дозволи да се вратат на теренот.
Како дел од проблемот, кој го истакнуваат присутните, е и фактот дека поискусните и постари фудбалери на Рил ги нападнеле своите помлади колеги од Лидс.
Засега оттаму нема официјално огласување, додека пак од Рил најавија интерна истрага.

 

Најново во Другата страна на спортот