УРНЕБЕСНО, НЕМА ШТО...

Политичар глумеше фудбалер, па се посрамоти (ВИДЕО)

Мозес Али, првиот претседател на Уганда и пензиониран воен генерал, пред почетокот на средбата помеѓу КЦЦА и Бул со почетен удар требаше да го означи стартот на новата фудбалска сезона...

објавено: 22 август 2018 - 12:15

Мозес Али, првиот претседател на Уганда и пензиониран воен генерал, пред почетокот на средбата помеѓу КЦЦА и Бул со почетен удар требаше да го означи стартот на новата фудбалска сезона...

Топката беше поставена каде што треба. Али зема залет, успеа некако да шутне... Но ја загуби рамнотежата, падна на грб, а притоа остана и без чевли...
Следуваа неверојатно смешни сцени и во гледалиштето, дури и кај војниците кои беа тука, покраj Али кој, само како податок плус, има дури 79 години...

Најново во Другата страна на спортот