ПОЛОШО Е И ОД ДЕРБИ НАТПРЕВАР:

Руски повик за „ферка" (ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО)

Добро позната е нетрпеливоста помеѓу навивачките груопи. Но се чини дека една снимка покажува колку хулиганите се подготвени да одат далеку во реализацијата на замисленото.

објавено: 7 декември 2018 - 17:00

Добро позната е нетрпеливоста помеѓу навивачките груопи. Но се чини дека една снимка покажува колку хулиганите се подготвени да одат далеку во реализацијата на замисленото.

Особено тоа се однесува за оној „руски сектор".
Некаде во шумата, далеку надвор од градот, организирана е тепачка на двете навивачки групи и тоа по некои непишувани правила. Нема ниски удри, и се мора да биде со „голи раце", без никакви „помагала".
Сурово, зарем не?
Во описот на видеото стојат стоина коментари, а меѓу нив и оние од страна на луѓето од овие простори каде може да се прочита дека ова е повеќе од едно „обично дерби". 

 
 
 
View this post on Instagram

Russian youth

A post shared by GruppaOF (@gruppaof) onDec 6, 2018 at 11:13am PST

Најново во Другата страна на спортот