КОЈ ГО ОЧЕКУВАШЕ ТОА

Со сачмарка во рацете, Дивац се шета и пука во центарот на градот (ВИДЕО)

Американците се во вистински шок...

објавено: 11 јануари 2019 - 08:00

Некогашната ѕвезда на Сакраменто Кингс и на светската кошарка, Владе Дивац, на еден посебен начин го прослави православниот Божиќ.

По традиција, Србите кои се отселиле во Америка, и кои сега живеат таму, и најчесто се собираат во Џексон и во Чикаго, заедно пукаат од посебен вид на пушки, после што, секако, ги собираат испалените чаури.
Секако, во прашање се само т.н. „ќорци", и сето тоа се одвива под строга контрола на полицијата.
Оваа „церемонија" со своето присуство ја „поздрави" и генералниот менаџер на Сакраменто Кингс, кој исто така пукаше од огненото оружје. Заедно со неколку свои пријатели, стигна до добро познатата локација со својот џип, и заедно со нив ги покажа своите способности со пушката наречена „сачмарка".
Инаку, после пукањето, сите заедно одат во црква, а потоа со печено прасе се оди во неколку куќи од градот,
Како сето тоа изгледаше...

Најново во Другата страна на спортот