Имаме опасен талент и универзален борец

Кристијан Воденски: Во Берово тренирав со вреќа компири, сега ми е полесно да ги фрлам противниците како компири (Видео)

Тренинг со вреќа компири во Берово, а потоа се е полесно. Сега противниците на Кристијан Воденски, македонското чудо од борец и вистински уметник во рингот и на душекот летаат како вреќа со компири. „Германците не ми веруваат дека сум тренирал на тој начин, но јас морав да го практикувам таквиот начин на подготовки“, вели нашиот ММА борец 

објавено: 5 декември 2017 - 16:30

Кристијан Воденски е еден од најталентираните ММА борци во Европа, а интересен е неговиот начин на тренинг.

„Во Берово фрлав вреќа со компири и на тој начин тренирав. Сега ми успева да ги фрлам противниците како вреќа компири. Во Германија не ми веруваат дека морав на тој начин да се подготвувам“, вели универзалниот борец, кој сега владее на рингот во Германија.

Има само 11 години, а иако живее во Германија, сака да настапува за Македонија.

 

Најново во Други спортови