НОВИ УСПЕСИ НА МЕЃУНАРОДНАТА СЦЕНА

Нашите триатлонци се враќаат со медали од Србија и Бугарија! (Фото)

Топлото време ги натера македонските триатлонци да заминат на два натпревари во соседството.

објавено: 6 август 2018 - 09:15

Сениорите и рекреативците со учество на Олимписки триатлон на Власинско езеро во Србија, а младите триатлонци во Пловдив на отвореното првенство во Бугарија.

На Власинско езеро - Олимписки триатлон, трета позиција за Стојан поповски, а прво место за Антонија Брезовска во апсолутна конкуренција.

Ветено - сторено за младите триатлонци на Триоги Рејсинг МКД. Не само што што покажаа заби, туку и се закитија со медали на Отвореното триатлон првенство во Пловдив.

Марио Брезовски го освои првото место, Бобан Јаневски со второ место во машка конкуренција на млади триатлонци и освоено второ место за Јана Ѓеорѓијевска, млади триатлонки.

Класификација во Олимписки триатлон, Македонски триатлонци: Поповски Стојан, Димовски Игор, Ивановски Маријан. Македонски Триатлонки: Брезовска Антонија, Ивана Герчакова, Елена Зисовска.

Најново во Други спортови