Во Скопје одржан традиционалниот карате куп "13 Ноември"

Доминација на Работнички

Будо карате центарот Недеви беше местото каде се одржа традиционалниот карате куп "13 Ноември" и државниот шампионат во фуку-го и ен-бу за сениори, јуниори, кадети и деца.

објавено: 14 ноември 2017 - 22:30

Будо карате центарот Недеви беше местото каде на 13. ноември се одржа традиционалниот карате куп "13 Ноември" и државниот шампионат во фуку-го и ен-бу за сениори, јуниори, кадети и деца.

Купот "13 Ноември" како и државниот шампионат беа организирани по повод празникот на Град Скопје. А во периодото од 1 до 3 декември, македонската репрезентација во традиционално карате ќе земе учество на официјалниот обединет светски карате шампионат во Монтекатини-Италија.

Резултати:

Фукуго-сениори/јуниори Фукуго-сениори/јуниори
1.Бојан Богдановиќ –Работнички 1.Мила Саздова - Работнички
2.Огнен Тасевски – Работнички 2.Берта Милевска - Фудокан
3.Масимилијан Глигоров – Скопје 3. Јелена Дробниќ – Ј.Сандански
3.Филип Нешковски – Б.Јорга 3. Јана Милевска – Нишијама

Ен-бу м/ж-сениори/јуниори Ен-бу м/ж-кадети
1. Работнички (М.Саздова/О.Тасевски) 1.Работнички (М.Младеновска/Д.Влахо)
2. Фудокан (Б.Милевска/Б.Богдановиќ) 2. Скопје (И.Алексовска/Д.Донев)
3. Скопје (Ј.Милевска/М.Глигоров) 3. Ј.Сандански(Д.Таневски/ И.Алексовска)

Фукуго-кадети Фукуго-кадети
1.Димитри Влахо –Работнички 1.Мила Младеновска - Скопје
2.Иван Трпковски – Работнички 2.Искра Ѓеровска - Фудокан
3.Марко Балгуров – Скопје 3. Катарина Дробниќ – Ј.Сандански
3.Александар Алексовски – Б.Јорга 3. Мирјана Алексовска – Нишијама

Ен-бу м/ж-деца
1. Скопје (М.Димковска/Н.Тасевски)
2. Фудокан (И.Ѓеровска/И.Трпковски)
3. Нишијама (М.Милански/Ј.Стојановски)

 

Најново во Други спортови