ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР ВО ТАЕКВОНДО

„Феникс-Кик“ со пет медали на натпреварот во Србија (ФОТО)

Македонските млади борци остваруваат нови големи успеси на меѓународните турнири во таеквондо...

објавено: 20 ноември 2018 - 13:00

Натпреварувачите на Таеквондо клубот „Феникс-Кик" учествуваа на меѓународниот натпревар „8 Елит Опен" - Рума во Р. Србија.

Учество во овој натпревар зедоа вкупно 480 натпреварувачи од пет земји и беа забележавме одлични резултати.

Медали за Таеквондо Клуб „Феникс"-Кик освоија Мирче Секоски, Давид Цеков, Антонио Негријевски, Димитар Ристов, Марко Грујоски, а Лука Ангелов остана без пласман.

Најново во Други спортови