СЕКОЈА ЧЕСТ, БРАВО МАРКО

Херојски подвиг: 12-годишниот Марко го преплива Охридското езеро (ВИДЕО)

Марко Пејчиноски, кој има само 12 години, го преплива Охридското езеро за помалку од осум часа и покрај тоа што временските услови не му биле наклонети. Ова младо момче направи херојски подвиг, ја исплива делницата од Свети Наум до пристаништето во Охрид. Подвигот е уште поголем ако се земе во предвид дека тој има доживеано инфаркт на коска на долните екстремитети.

(ФОТО+ВИДЕО: ohridnews)

објавено: 28 август 2018 - 19:10

Најново во Други спортови