МАКЕДОНИЈА ОСТАНА БЕЗ НАЈПОЗНАТИОТ ПЛИВАЧКИ ТРЕНЕР

IN MEMORIAM: Почина Димитрија Поповски-Шкипер

Во Скопје, на 76 години почина Димитрија Поповски-Шкипер, еден од нашите најпознати пливачки тренери

објавено: 21 јануари 2017 - 11:50
Поповски беше професор на Факултетот за физичка култура, пратеник во Собранието, но најпознат беше како долгогодишен селектор на пливачката репрезентација на Македонија и член на Македонскиот олимписки комитет (МОК).
 

Најново во Други спортови