МАЛА, АМА ОДБРАНА ЧЕТА

Македонија со осум боксери по „Златниот гонг"

Боксерската репрезентација со осум боксери ќе настапи на 48. меѓународен боксерски турнир „Златен гонг", кој од 8 до 11 ноември ќе се одржи во Скопје.

објавено: 6 ноември 2018 - 11:45

Боксерската репрезентација со осум боксери ќе настапи на 48. меѓународен боксерски турнир „Златен гонг", кој од 8 до 11 ноември ќе се одржи во Скопје.

-52 кг. Џан Демиров, -60 кг. Јасин Лама, -64 кг. Денис Муаремовски, -64 кг. Алим Насуфи, -69 кг. Гоце Јанески, -69 кг. Љулзим Исмаили, -75 кг. Октај Фератов, -81 кг. Арсим Етеми

Заедно со селекторот Чурлиновски, ќе работат и тренерите Владимир Цекиќ и Скендер Јахиу.

Полуфиналните борби на програмата се в петок (од 17:00 до 20:00 часот), а финалните во сабота од 12:00 часот во малата сала на СЦ „Борис Трајковски" во Скопје.

Најново во Други спортови