Поставени нови најдобрио времиња на 13. Немо куп

Миа Крстевска со нови младински рекорди

Учество земаа 510 пливачи од Турција,Бугарија,Албанија,Косово,Србија и Македонија.

објавено: 13 ноември 2017 - 14:15

Изминатиот викенд Скопје беше домажин на 13. по ред „Немо куп“. Пливачки митинг на кој учество земаа 510 пливачи од Турција,Бугарија,Албанија,Косово,Србија и Македонија.
А нашата пливачка, Миа Крстевска од ПК „Орион“ постави три нови рекорди.
На 100м грбно исплива 1:07:14 и постави нов младински рекорд (стариот беше 1:07:28 во нејзина сопственост). На 200м грбно исплива 2:22:23 со што постави нов младински и апсолутен рекорд (стариот беше 2:23:24 во нејзина сопственост).
Блажевска Еми нова Миа 2005 постави нов рекорд за кадети и постари пионерки на 50м грбно и исплива 33:71(стариот за постари пионерки беше 35:47 а за кадетки 33:83 и двата беа во сопственост на Калајџиоска Деа).

Најново во Други спортови