ГОЛЕМ ЈУБИЛЕЈ НА ОЛИМПИСКАТА ИНСТИТУЦИЈА

МОК прославува четврт век постоење

Македонскиот олимписки комитет денеска прославува 25 години од своето постоење.

објавено: 20 март 2017 - 14:00

Македонскиот олимписки комитет денеска прославува 25 години од своето постоење. Во изминатиот четврт век нашата олимписка институција беше заедно со македонските спортисти на најголемиот спортски настан на планетава.


Остварени беа големи во минатото и освојувани беа голем број медали на Олимпијадите, а голем дел од спортистите кои со гордост ја претставуваа на игрите, ќе бидат дел од вечерашната церемонија во хотелот „Холидеј Ин".
Ние се надеваме дека годините кои претстојат ќе донесат уште поголем број радости за Македонија на Олимписките игри, како и на другите големи спортски натпреварувања.

Најново во Други спортови