ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ ВО ТРАДИЦИОНАЛНО КАРАТЕ ВО КАТИ

Тасевски и Саздова најдобри кај сенирите

Овој викенд, во Будо Карате Центарот Недеви во Скопје се одржа јубилејниот, 50 по ред  Државен Шампионат на Македонија во традиционално карате за сениори, младинци, јуниори, кадети и деца.

објавено: 16 април 2018 - 18:10

Овој викенд, во Будо Карате Центарот Недеви во Скопје се одржа 50от. Државен Шампионат на Македонија во традиционално карате за сениори, младинци, јуниори, кадети и деца.

На шампионатот земаа учество 23 клубови со 168 натпреварувачи. Шампионатот го отвори Проф. Венцислав Недев, претседател на МТКФ, а бе апостигнати следните резултати...


СЕНИОРИ/МЛАДИНЦИ(КАТА)МАЖИ СЕНИОРИ/МЛАД.-(КАТИ) ЖЕНИ
1.ОГНЕН ТАСЕВСКИ КК РАБ. 1. МИЛА САЗДОВА КК РАБОТН.
2.БОРЈАН КОНДЕВ-СКОПЈЕ 2.БЕРТА МИЛЕВСКА КК РАБ.
3. ИГОР ЗАФИРОВСКИ КК Б.ЈОРГА 3. НИНА ПИСКУЛЕВА- КК МАЛДОСТ
3. ПЕТАР КОСТОВ КК. КАВАДАРЦИ

ЈУНИОРИ-(КАТИ)МАЖИ КАДЕТКИ(КАТИ)ЖЕНИ
1.АЛЕКСАНДАР ГРОЗДАНОВСКИ КК ЈСП 1.ЈАНА МИЛЕВСКА КК РАБОТНИЧКИ
2. ДАВОР КОСТАДИНОВСКИ КК МЛАДОСТ 2.ИСКРА АЛЕКСОВСКА КК НИШИЈАМА
3. АЛЕКСАНДАР ЈОВАНОВ КК АБЦ-СТР. 3.МАРИЈА ЈОВАНЧЕВА КК АБЦ-СТРУМИЦА
3. ПЕТАР ЛЕФТЕРОВСКИ КК МЛАДИНЕЦ 3.ТЕОНА ГАВРОВСКА КК ФУДОКАН

КАДЕТИ-(КАТИ) ДЕЦА 12-13Г.-(КАТИ)ЖЕНИ
1.ДИМИТАР ВИТАНОВ КК АБЦ-СТРУМИЦА 1. АЛЕКСАНДРА СТОЈАНОВСКА-ШИ
2.МАКСИМИЛИЈАН ГЛИГОРОВ КК ФУДОКАН 2.СНЕЖАНА ПЕЛИВАНОВА КК ШИ-СТ.
3.ДИМИТРИ СПАСОВ КК БЛАТЕЦ 3.НЕВЕНКА МАЛИНОВА КК МЛАДОСТ
3.НИНА АНГЕЛОВСКА КК АБЦ-СТРУМ.

ДЕЦА 12-13Г.-(КАТИ)_МАЖИ_________ ДЕЦА 10-11Г.-(КАТИ)ЖЕНИ
1.ДИМИТРИ ВЛАХО КК РАБ. 1. МИЛА МЛДЕНОВСКА КК РАБОТН.
2. ДАМЈАН ТАНЕВСКИ КК НЕДЕВИ 2. МИРЈАНА АЛЕКСОВСКА КК ФУДО
3.ВЕДРАН АНДОНОВСКИ КК СКОПЈЕ 3. САРА ГОШЕВА КК СКОПЈЕ
3.ДАМЈАН ДОНЕВ КК ФУДОКАН 3. КАТАРИНА ДРОБНИЌ КК НИШИЈАМА

ДЕЦА 10-11Г.-(КАТИ)МАЖИ ДЕЦА 8-9Г.-(КАТИ)ЖЕНИ
1.ИВАН ТРПКОВСКИ КК РАБОТНИЧКИ 1.МАРТА ДИМКОВСКА КК НЕДЕВИ
2. ПАНЧЕ ШАРЛАМАНОВ КК ШИХАН-СТР. 2.ТАМАРА СИМЈАНОВСКА КК МЛАДОСТ
3. МИЛОШ КИТАНОВИЌ КК МЛАДОСТ 3.МИЛА МИЛАНСКИ КК НЕДЕВИ
3.НИКОЛА АЛЕКСОВСКИ КК НЕДЕВИ 3. ДЕСПИНА ЦВЕТАНОСКА КК МЛАДОСТ

ДЕЦА 8-9Г.-(КАТИ)МАЖИ ДЕЦА 6-7 Г. (КАТИ)ЖЕНИ
1. НЕМАЊА ТАСЕВСКИ КК СКОПЈЕ 1. СТЕФАНИ ТРИМЧЕВСКА
2.САЛИ АРИФОВСКИ КК МЛАДИНЕЦ 2. КАМЕЛИЈА НЕДЕВ-РАБО.
3. АМИН САЛИЈЕВИЌ КК СКОПЈЕ 3.ЈОВАНА АТАНСОВА КК АБЦ
3.БОРЈАН СИНАДИНОВСКИ КК Ј.САНДАНСКИ 3. МАРТИНА ЃУРОВА КК КАВ.
ДЕЦА 6-7Г. (КАТИ) МАЖИ
1. ИВО НИКОЛОВСКИ КК СКОПЈЕ
2.МАТЕЈ МАНГАРОВСКИ КК Б.ЈОРГА СО ПОЧИТ
3. ДАВИД КОПОВСКИ КК НИШИЈАМА М-Р. ДЕЈАН НЕДЕВ-ГЕН.СЕКРЕТАР
3. ДАМЈАН ДЕНОВСКИ КК ФУДОКАН

Најново во Други спортови