Балкански Шампионат во Романија

„Традиционалистите“ си тргнаа од Тарговиште со девет одличја

Македонската репрезентација во традиционално карате од Обединетиот Балкански карате шампионат во Тарговиште се враќа со освоени две златни, четири сребрени и три бронзени медали.

објавено: 22 април 2018 - 22:10

Македонската репрезентација во традиционално карате од Обединетиот Балкански карате шампионат во Тарговиште, Романија се враќа со освоени 2 златни, 4 сребрени и 3 бронзени медали.


Златни медaли освоија Дејан Недев во кати за постари сениори и Аљоша Недев во сениори. 

Со сребрените медал пка се закитија Јана Милевска во кати-кадетки, Берта Милевска во кумите и фукуго за младинки и Ристо Сакалиев во кати за ветерани.

До брозените одлишја стигнаа Јана Милевска во кого кумите-кадетки, Берта Милевска во кати-младинки и Петар Костов во кати-младинци.

На Балканскиот Шампионат во овој романски град учествуваа над 300 напреварувачи од 9 држави.

Најново во Други спортови