СВЕТСКО ЈУНИОРСКО ПРВЕНСТВО ВО ТАЕКВОНДО

Во Хамамет да се потврди квалитетот

На овој светски собир во Тунис, нашата земја ќе ја репрезентираат: Анамарија Георгиевска во категоријата до 59 килограми, потоа Ива Поповска (-55кг), Филип Стаменов, (-59кг) и Марко Аврамовски, кој ќе се натпреварува во категоријата до 55 килограми.

објавено: 10 април 2018 - 10:55

На ова светско првенство во Тунис, нашата земја ќе ја репрезентираат: Анамарија Георгиевска во категоријата до 59 килограми, потоа Ива Поповска (-55кг), Филип Стаменов, (-59кг) и Марко Аврамовски, кој ќе се натпреварува во категоријата до 55 килограми.

Инаку овој состав на националниот јуниорски тим во изминатава година постигна значителни резултати, па во Хамамет се очекува продолженуие на успешната низа на пласмани во изминатиот период.
Борбите на овој шампионат започнуваат од денеска,

Најново во Други спортови