ШВАЈЦАРЕЦОТ ЈА ЗАГУБИ КОНТРОЛАТА

Федерер во судир со судијата, паднаа и „грди зборови" (ВИДЕО)

И големиот шампион во Индијан Велс покажа дека е само човек од „крв и од месо" и знае да претера во односот со судиите, и дека неговото однесување може да биде и непримерено...

објавено: 19 март 2018 - 10:00

И големиот шампион, Роџер Федерер во Индијан Велс покажа дека е само човке од „крв и од месо" и знае да претера во односот со судиите, и дека неговото однесување може да биде и непримерено...
Во едне момент, кога тргна да го слави освојувањето на сетот, на Федерер не му се допадна тоа што судијата го прифати барањето на Хуна Дел Потро да се прегледа тој поен. Пред се затоа што тоа дојде со големо задоцнување, по што на едне повисок тон побара објаснување оод него.
А кога веќе го освои првиот сет, Роџер се сврте кон судијата и му упати два погрдни збора...

Најново во Други спортови