ГОЛЕМИТЕ АСОВИ ВО ПОМОШ

Каков „тенис на вода“, Федерер-Мареј (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Голем број на тениски фанатици се собраа на мостот во Цирих за да го одгледаат тенискиот меч кој двата големи ривали го одиграа на една специјална „подлога“, и околности, на сплав.

објавено: 10 април 2017 - 19:01

Во главна улога Роџер Федерер и Енди Мареј, Но не баш на еден тениски подиум, каков сме навикнале да ги гледаме големите мајстори на тениската игра. 

Во текот на денот, голем број на тениски фанатици се собраа на мостот во Цирих за да го одгледаат тенискиот меч кој двата големи ривали го одиграа на една специјална „подлога", и околности, односно на еден импровизиран „сплав“.

Со се една цел, да се собере што е можно поголема помош за децата во Африка.