Додека се чисти во Тетово

Четка и Ќато на „лаф муабет“ пред да почне големото дерби (Фото)

Дерби е и тоа со голем ривалитет во последно време, но двајцата тренери, Ќатип Османи и Чедомир Јаневски покажуваат како треба да се однесуваат вистински спортсмени. Шкендија и Вардар ќе го играат дербито на првото пролетно коло во Тетово, а додека се чека да се расчисти снегот, двајцата кормилари најдоа време и да помуабетат

објавено: 14 февруари 2018 - 13:33

Дерби е и тоа со голем ривалитет во последно време, но двајцата тренери, Ќатип Османи и Чедомир Јаневски покажуваат како треба да се однесуваат вистински спортсмени. Шкендија и Вардар ќе го играат дербито на првото пролетно коло во Тетово, а додека се чека да се расчисти снегот, двајцата кормилари најдоа време и да помуабетат.

На терен за околу еден час ќе нема компромис, ниту милост еден кон друг, и Четка ќе сака Вардар да победи повеќе од се, и Ќато ќе бара чаре како да го надмудри својот ривал.

Најново во Фудбал