Кога губи омилениот клуб не се бираат средства

Ретро македонски фудбал: Детска утка што уште предизвикува насмевки (Видео)

Бразилецот Миранда е сам пред голот, поразот на Вардар од Пелистер е речиси сигурен и кога се чини дека веќе нема спас, на сцена стапи вардаровото дете што собира топки. Ја гаѓа топката што влегува во гол со друга топка, но промаши. Утка што сеуште се памети и предизвикува насмевки на лицата на фудбалските симпатизери

објавено: 25 октомври 2016 - 13:00

Бразилецот Миранда е сам пред голот, поразот на Вардар од Пелистер е речиси сигурен и кога се чини дека веќе нема спас, на сцена стапи вардаровото дете што собира топки. Ја гаѓа топката што влегува во гол со друга топка, но промаши. Утка што сеуште се памети и предизвикува насмевки на лицата на фудбалските симпатизери во Македонија.

Пелистер го победи Вардар со 3:1 во 2008 година, но малото момче зад голот на Вардар го украде шоуто. Погледнете што се случи и потсетете се на еден од најсмешните моменти во историјата на македонскиот фудбал.

Најново во Фудбал