Се зголеми колонијата бразилци во Битола

Трилинг „кариоки“ во Пелистер, пристигна и Фернандо Силва

Фернандо Силва Дош Сантош е најновото засилување на Пелистер, а колонијата Бразилци се зголеми на три во Битола

објавено: 10 јануари 2017 - 13:40

Фернандо Силва Дош Сантош е најновото засилување на Пелистер, а колонијата Бразилци се зголеми на три во Битола.

Силва има 25 години и е напаѓач, а Лукас Гоијано и Фернандо Аугусто кои играат одлично во „зелениот“ дрес, а сега ќе му бида на помош на новиот сонародник за побрзо да се прилагоди на новата средина.

Силва доаѓа од бугарскиот клуб Монтана, а има играно и за Славија Софија, а настапуваше и во Турција во Санлуфиспор.

Најново во Фудбал