ОДЛУКИ ОД СЕДНИЦАТА НА КОМИСИЈАТА ЗА ИЗБОРИ И ВЕРИФИКАЦИЈА

ФФМ ги одби Костов, Хари и Станојковиќ, прифатена само кандидатурата на Тасев!

Комисијата постапуваше во согласност со роковите, притоа почитувајќи ги правилата и прописите на ФФМ, УЕФА и ФИФА.

објавено: 16 август 2018 - 22:50

Согласно постапката за избор на Претседател на Фудбалската федерација на Македонија, Комисијата за избори и верификација при ФФМ на денешната седница во „Куќа на фудбалот" констатираше дека до крајниот рок за поднесување кандидатури беа поднесени вкупно четири кандидатури.

Комисијата за избори и верификација ги разгледа доставените кандидатури при што ги донесе следните одлуки:

Најново во Фудбал