ВИ ГИ ПРЕТСТАВУВАМЕ УЧЕСНИЦИТЕ НА ЕВРОБАСКЕТОТ 2017

ГРУПА Б - ИТАЛИЈА : Нов „азурен атак“ на Европа

Пред почетокот на 40. издание на Евробаскетот, „Спортмедиа" ќе ви ги претстави сите 24. учесници на собирот на најдобрите европски кошаркари...

објавено: 30 август 2017 - 14:00

Италија

Селектор: Еторе Месина

Список на играчи
- Даниел Хакет (1)
- Марко Белинели (2)
- Пјетро Арадори (2)
- Ариел Филој (1)
- Пол Билига (5)
- Николо Мели(4)
- Давиде Пасколо (4)
- Андреа Чинчиарини(1)
- Авуду Абас (3)
- Кристијан Барнс (3)
- Луиџи Датоме(3)
- Марко Кусин (5)

Резултати во прелиминарниот период:
- Италија – Белорусија 96:36
- Италија – Холандија 66:57
- Италија - Финска 78:64
- Италија - Финска 75:70
- Италија - Турција 73:53
- Италија - Црна Гора 67:66
- Италија - Белгија 60:80
- Италија - Франција 63:88
- Италија - Србија 65:73
- Италија - Грција 70:73
- Италија - Грузија 73:65

Првите пет:
- Даниел Хакет (1)
- Марко Белинели (2)
- Луиџи Датоме (3)
- Николо Мели (4)
- Марко Кусин (5)

Квота за победата на Евробаскет: 22
Квота за да ја поминат групата: 4

Анализа на тимот:
Никако Италијанците да ги покажат игрите кои од нив се очекуваат. Имаат скоро се, имаат добар тим, добар тренер, но не ништо не оди... Порано имаа играчи на кои им беше потребна „топка во рацете". Сега се проретчени со повредени играчи. На почетокот на подготовките бизарно се повреди Данило Галинари, и сега лидерот на овој тим е Белинели. Тренерот Месина ја форсира својата филозофија на кошарката, каде што акцентот е ставен на одбрана, па ако во нападот Италија биде расположена, може да им направи проблем на сите противници.

Прогноза: четвртфинале

Играч на кој треба да се обрне внимание: Марко Белинели

Најново во Кошарка