МАКЕДОНСКИОТ КОШАРКАР ЌЕ СЕ ДОКАЖУВА ПРЕД НБА СКАУТИ

Магдевски во НБА кампот во Тревизо

Македонскиот кошаркар е во друштво на 40-те најталентирани европски кошаркари кој ќе престојуваат во НБА кампот во Тревизо, Италија

објавено: 1 јуни 2018 - 21:00

Андреј Магдевски доби покана да биде во друштво на 40 талентирани европски кошаркари во НБА кампот во Тревизо, Италија кој се одржува секоја година. Во овој камп од утре па до 5 јуни најталентираните кошаркари во Европа ги покажуваат своите способности и пробуваат да се наметнат на скаутите од НБА.

Андреј кој беше екс-кошаркар на Партизан, па на Реал Мадрид, па Уникаха, а сега е во тимот на Гостивар е еден од ретките Македонци кој добиле покана да посетуваат ваков камп.

 

Најново во Кошарка