Така и изгледа подолг период

Летечкиот стана бруталниот Џордан: Во НБА има два врвни состави и 28 ѓубре екипи

Летечкиот Мајкл стана бруталниот Џордан со констатацијата дека во НБА лигата има само два тима што может да играат кошарка на врвно ниво и 28 екипи кои се ѓубре, без соодветен квалитет

објавено: 13 октомври 2017 - 15:22

Летечкиот Мајкл стана бруталниот Џордан со констатацијата дека во НБА лигата има само два тима што может да играат кошарка на врвно ниво и 28 екипи кои се ѓубре, без соодветен квалитет.

Сезоната почнува на 17. октомври, а на најдобриот кошаркар на сите времиња не му се допаѓаат трендовите во Лигата, најдобрите кошаркари да бидат сконцентрирани во неколку тимови.

„Од аспект на компетитивноста тоа нема да и донесе ништо добро на Лигата. Ќе има два клуба кои се врвни и постојано доминираат во НБА и уште 28 состави на кои имсе заканува судбината да бидат лоши“, изјави Џордан.

 

 

Најново во Кошарка