СЕЛЕКТОРОТ ОЧЕКУВАШЕ И ДОБИ ПОБЕДА ПРОТИВ СЛОВАЧКА

Додека сум јас селектор, ќе пробам да играат сите најдобри!

Сакам да кажам уште еднаш дека додека сум јас селектор, ќе пробам да играат сите најдобри. Трајковски играше добро, 'костурот' е тој, но списокот не е заклучен"- потенцираше селекторот по третиот триумф во овие претквалификации.

објавено: 25 февруари 2018 - 22:30

Задоволен беше Јорданчо Давитков по сигурната победа над Словачка (87:74), по која Македонија е сигурно, убедливо на првото место во претквалификациската група. 

Но уште еднаш селекторот се осврна на едне важен момент во функционирањето на тимот.

„Играчите не беа многу мотивирани, поради времето и штета што немаше повеќе публика. Сакам да кажам уште еднаш дека додека сум јас селектор, ќе пробам да играат сите најдобри. Трајковски играше добро, 'костурот' е тој, но списокот не е заклучен"- потенцираше селекторот по третиот триумф во овие претквалификации.

 

Најново во Кошарка