НА ПОСЕБНА ЦЕРЕМОНИЈА, ПЕНЗИОНИРАН ДРЕСОТ НА ПЕТАР НАУМОСКИ

„Седумката“ на Наумоски највисоко во Истанбул (ВИДЕО)

Историја се случи во „Абди Ипекчи" салата во Истанбул. Дресот со бројот 7 на Петар Наумоски е закачен на врвот од салата во која Пеце помина неколку блескави сезони во кариерата

објавено: 9 февруари 2017 - 20:13

СПЕЦИЈАЛНО ОД ИСТАНБУЛ, ТРАЈАН МАНЕВСКИ

"Ова е голема чест за мене, благодарам на сите кои беа дел од Ефес во сите тие години. Од соиграчите, тренерите навивачите и претседателот на клубот, сите тие имаат дел од ова" рече Наумоски на церемонијата на која беа присутни поголем дел од тогашните негови соиграчи како сто се Туркоглу, Бесок, Сарија, Онан...

Дресот на Наумоски е закачен веднаш до турското знаме и до таткото на модерна Турција, Кемал Ататурк.

Најново во [Спортмедиа]