ПРОБЛЕМИ ЗА ВИЛМОТС

Белгијците без три стопери патуваат на ЕП

Селекторот на Белгија, Матс Вилмотс има проблеми пред Европското првенство (ЕП) кое ќе се игра во Франција.

објавено: 31 мај 2016 - 10:32

Веќе познато е дека „ѓаволите“ нема да може на првенството да сметаат на Винсент Компани, но најновите информации на селекторот му задаваат нови главоболки - за Белгија нема да може да играат уште двајца стопери. Се работи за искусниот 31-годишен Николас Ломбартс, како и младиот Дедрик Бојате.

Единствени стопери на располагање засега се Вертонген и Вермален.

Најново во Меѓународен Фудбал