поради долгови кои никако не можеа да се подмиратРе

Најстариот клуб во Шпанија продаден за едно евро

Рекреативо Хуелва е основан во далечната 1889 година

објавено: 7 март 2018 - 20:40

Најстариот клуб во Шпанија, Рекреативо Хуелва е продаден за само едно евро. Ваквиот исход е како резултат на долговите во кои е клубот. Се проценува дека долгот изнесува 7,6 милиони евра. 

Формиран во далечната 1889 година, Рекреативо Хуелва најголемиот успех го постигна до 2003 година, кога играше во финалето на Купот на Шпанија. Моментно е дел од третата лига во Шпанија, а долговите се причина поради која клубот мораше да биде продаден за само едно евро. 

Некогашниот шпански селектор, Луис Арагонес, како и докажаните играчи Хуанито, Даниел Гуиза, Антонио Валнсија... се само ден од играчите кои го носеле дресот на Рекреативо Хуелва. 

Најново во Меѓународен Фудбал