ВЕЧЕРВА НА „ПОЉУД“ НЕМА ДА ИМА НАВИВАЊЕ

Убиен навивач на „Торцида“

Иван Мате Блажевиќ е убиен рано утрово во тепачка во еден кафич

објавено: 11 август 2017 - 14:35

Истакнат член на навивачката група на „Торцида“ рано утрово бил убиен во тепачка во едно кафуле. Иван Мате Блажевиќ имаше само 23 години. Поради смртта на Блажевиќ, вечерашниот меч на „Пољуд“ беше Хајдук и Славен Белупо ќе помине без поддршка од трибините. 

Навивачката група „Торцида“ реши во тишина да ги помине првите 23 минути од мечот, а потоа ќе ја напуштат трибината.

Најново во Меѓународен Фудбал