ДА СЕ ЗНАЕ ВО ЧИЈА ЗЕМЈА ВЛЕГУВААТ

НА СЕКОЈ ГРАНИЧЕН ВЛЕЗ ВО МАКЕДОНИЈА СТОИ: Добредојдовте во земјата на шампионите (ФОТО)

Европскиот, регионален и македонски првак, РК Вардар се вклучи во кампањата на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, за подигање на сообраќајната култура кај сите учесници во сообраќајот. 

објавено: 13 ноември 2017 - 14:56

Европскиот, регионален и македонски првак, РК Вардар се вклучи во кампањата на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, за подигање на сообраќајната култура кај сите учесници во сообраќајот.

Пред неколку дена низ улиците на Скопје излегоа билборди со мотото: ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО ЗЕМЈАТА НА ШАМПИОНИТЕ, ВОЗИ ОДГОВОРНО. Од денеска на сите гранични премини низ Македонија ќе ве пречекаат постери со истата порака на англиски и на македонски јазик, кои се наменети за информирање на странските посетители во чија земја доаѓаат и како треба да се однесуваат во собраќајот. 

 ФОТО: СПОРТМЕДИА.МК

Најново во Ракомет