РЕГИОНАЛНОТО НАТПРЕВАРУВАЊЕ СЕ ПРОШИРУВА

Војводина се враќа, Барселона сака во СЕХА-лига?

Неофицијално дознаваме дека шампионот на Србија, Војводина најверојатно повторно ќе се натпреварува во СЕХА-лигата, она што веќе долго време се најавува е повлекувањето на Веспрем. Новитет во регионалното натпреварување е Барселона. Каталонскиот, како уште некои други тимови изразиле желба да бидат дел од СЕХА.  

објавено: 24 јуни 2017 - 12:35

Неофицијално дознаваме дека шампионот на Србија, Војводина најверојатно повторно ќе се натпреварува во СЕХА-лигата, она што веќе долго време се најавува е повлекувањето на Веспрем. Новитет во регионалното натпреварување е Барселона. Каталонскиот, како уште некои други тимови изразиле желба да бидат дел од СЕХА.

Токму поради барањата на другите клубови кои се надвор од рамките на регионалната лига, крајната одлука околу изгледот на СЕХА ќе биде познат кон крајот на јуни, беше одлучено на вчерашниот состанок на челниците. За ваков голем чекор, поточно проширување на лигата потребно е одобрени од ЕХФ. 

 

Најново во Ракомет