Калчолигашот добива нов „дом“

Фиорентина го претстави новиот стадион (ВИДЕО)

Според првичните нацрт планови, новиот стадион на Фиорентина ќе има капацитет од околу 40 ијлади навивачи, а неговата изградба ќе чини некаде околу 450 милиони евра. Погледнете како ќе изгледа ова навистина прекрасно здание кое ќе започне да се гради во 2019 а неговиот финиш ќе биде две години подоцна.