ГО ПОДГОТВУВААТ ДА БИДЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВЕН ЧУВАР НА МРЕЖАТА

Голман што е голем талент, прими гол од 60 метри

Аксел Вернер го најавуваат како еден од најголемите таленти во аргентинскиот фудбал. Тој е голман, кој има само 20 години и се најавува дека може да биде и следен репрезентативен чувар на „гаучосите“. Сепак Вернер покажа дека уште не е созреан, откако прими гол од дури 60 метри. Уште во 8 минута на мечот против Алдосиви, Вернер киксираше и го најави поразот на Бока Џуниорс од 3:1