НА КУПОТ НА КОНФЕДЕРАЦИИТЕ РАБОТИ ТЕХНИКАТА

Португалците се радуваа на гол, видео снимката им го поништи

Португалците дадоа гол, почнаа да се радуваат, но по неколку секунди судијата покажа дека мора да се прегледа снимката за тоа дали погодокот е регуларен. По речиси една минута прегледување, луѓето задолжени за прегледување на снимката, утврдија дека погодокот бил постигнат од офсајт позиција и беше поништен. Видео технологијата овојпат потврди дека судиите знаат да згрешат.