Македонија за првпат на мундијалите ќе игра во „Президент купот“, односно ќе се бори за пласман од 13 до 24 место. Исланд беше таличен пред две години, но не и сега. Три порази од трите европски ривали во групата Б во Минхен, што за нас значи пат во Келн, но не како дел од „кремот“.