Како загревање за продолжението од Лигата на шампиони, ЕХФ спроведе анкета. Фановите гласаа за најдобриот капитен, а победникот е Стојанче Стоилов. Вардаровиот пикер доби повеќе гласови од Виктор Томас од Барселона.