Интересно ќе биде денеска во Струмица. Имено на новиот комплекс на „Пандев”, кој чини повеќе од 4.000.000 евра, инвестиција на Горан Пандев, ќе се одигра пријателски меч меѓу неговиот клуб и Вардар. Почетокот е закажан за во 14 часот а ќе се игра двапати по 60 минути. Тоа го барале и двајцата тренери, Југослав Тренчовски и Александар Васоски.

Како што велат луѓето од А. Пандев, нема да биде отворање на комплексот со оглед на тоа дека „пандевци” веќе одиграле неколку пријателски натпревари. Теренот е фантастичен, комплексот речиси да е готов, недостигаат само соблекувалните. А. Пандев на него ќе игра официални натпревари дури следната сезона. Такви се најавите.