И во овој регион натпреварите од втората полусезона ќе стартуваат следниот викенд. Со оглед на тоа дека има најдобар тим, но и поради фактот дека се наоѓа на првото место, прв фаворит за освојување на првото место во Западниот регион е составот на Вардар Форино. Своја шанса секако дека гледа и тимот на Дрита, некогашен прволигаш, можеби тука е и Чаклани, додека Напредок предводи група на екипи кои ќе сакаат само што подобар пласман, но вез реални изгкледи за нешто повеќе. Во секој случај ќе гледаме интересна полусезона.

ДВОЈКИ ЗА 14. КОЛО – 15 ЧАСОТ

ЗАЈАЗИ – ТРАБЗОНСПОРТ

ЉУБОТЕН – НАПРЕДОК

КАМЈАНИ – НЕРАШТЕ

ЧАКЛАНИ – ВАРДАР (Ф)

ФЉАМУРТАРИ – ЅИЅА

ДРИТА – АРЕСИМИ

РЕЧИЦА (СЛОБОДЕН)

ТАБЕЛА

 1. ВАРДАР (Ф) 27
 2. ДРИТА 26
 3. ЧАКЛАНИ 23
 4. НАПРЕДОК 20
 5. ЉУБОТЕН 20
 6. ТРАБЗОНСПОРТ 18
 7. РЕЧИЦА 16
 8. ЗАЈАЗИ 15
 9. КАМЈАНИ 14
 10. НЕРАШТЕ 13
 11. АРЕСИМИ 12
 12. ЅИЅА 11
 13. ФЉАМУРТАРИ 1