Викендов стартуваа и натпреварите од пролетниот дел во Третата лига – Центар. Превалец имаше победнички старт, лидерот на гости кај составот на Тополка успеа да победи со 2:0. Братство, исто така на гости, со 6:1 го торпедираше тимот на Марена, додека Младост на свој терен беше подобар од Тополчани со 4:1. Единствено без победник заврши мечот меѓу Г. Коњари и Нови Црнилиште, меч кој заврши 0:0.

РЕЗУЛТАТИ – 12. КОЛО

ТОПОЛКА – ПРЕВАЛЕЦ 0:2

МАРЕНА – БРАТСТВО 1:6

Г. КОЊАРИ – НОВО ЦРНИЛИШТЕ 0:0

МЛАДОСТ – ТОПОЛЧАНИ 4:1

НАПРЕДОК – БАБУНА 4:2

ПИТУ ГУЛИ – РОСОМАН 1:3

ТАБЕЛА

 1. ПРЕВАЛЕЦ 31
 2. ПИТУ ГУЛИ 28
 3. БАБУНА 21
 4. НОВО ЦРНИЛИШТЕ 20
 5. Г. КОЊАРИ 19
 6. РОСОМАН 15
 7. БРАТСТВО 14
 8. МАРЕНА 13
 9. НАПРЕДОК 10
 10. ТОПОЛЧАНИ 10
 11. МЛАДОСТ 9
 12. ТОПОЛКА 5