Следниот викенд стартуваат и натпреварите од Третата лига – Север, или популарно наречен Северниот регион. Екипата на Кадино почнива од првото место, има четири бода предност пред составот на ССК Нова, тука се и Локомотива и Илиден кои пак имаат по 25 бодови. Можеби свои аспирации пројавуваат и останатите, но сепак овие неколку тимови се со најголемо шанси крајот да го дочекаат во горниот дел на табелата.

ДВОЈКИ ЗА 14. КОЛО – 17.03.2019

ЛОКОМОТИВА – ТЕКСТИЛЕЦ

МАРИНО – ВОЛКОВО

СТУДЕНА ВОДА – ССК НОВА

КАДИНО – БРАТСТВО

РИНИА – ИЛИНДЕН

ЕУРОМИЛК – БЕСА

ФОРТУНА – ПЕТРОВЕЦ

ТАБЕЛА

 1. КАДИНО 30
 2. ССК НОВА 26
 3. ЛОКОМОТИВА 25
 4. ИЛИНДЕН 25
 5. ФОРТУНА 24
 6. БЕСА 23
 7. БРАТСТВО 22
 8. СТУДЕНА ВОДА 21
 9. ВОЛКОВО 17
 10. РИНИА 16
 11. ПЕТРОВЕЦ 13
 12. ЕУРОМИЛК 12
 13. МАРИНО 7
 14. ТЕКСТИЛЕЦ 6