Стеауа и Динамо Букурешт го играа полуфиналниот меч на романскиот куп, а освен ракомет беше видена масовна тепачка на трибините. Позната е омразеноста меѓу двата романски клубови без разлика дали се работи за фудбал, ракомет или некој друг спорт.

На крајот славеше Стеауа со 26:25 која подоцна беше поразена од Темишвар во финалето, но дамка на целиот турнир остави оваа тепачка. Полицијата имаше многу работа да ја спречи разулавената топла.