Луис Суарез и Лионел Меси се добри пријатели и надвор од теренот. Заедно со нивните сопруги честопати може да се видат на заеднички вечери, а толку се блиски што Аргентинецот има предност пред поубавата половина на Суарез во неговиот автомобил.