Дека Риека му е во срце на Стефан Ристовски, тоа е повеќе од јасно. Хрватскиот тим го „лансираше“ Ристовски меѓу најдобрите. Така по освоената двојна круна, Ристовски замина во Спортинг Лисабон, а таму играше во Лигата на шампионите.

Сега во Риека игра Дарко Велковски. Двајцата  се фотографираа со дрес на екс-првакот. На клупски план се разминаа, но на репрезентавен еден без друг не можат. И на двајцата во моментов Риека им е во срцето.