Македонскиот национален тим беше разигран на јубилејот 100-ти натпревар на Горан Пандев. Тие со 3:1 вечерва ја совладаа Летонија. Не само стрелците Алиоски и Елмас, туку и сите момци одиграа одлично, а доколку бевме поефикасни, тогаш резултатот ќе беше уште поубедлив.