Македонија го изедначи резултатот на почетокот на второто полувреме. Алиоски доби долга топка на страна, го помина Стојановиќ уфрли на 6-7 метри, одбраната на Словенија исфрли, но само до Барди кој од 11-12 метри го погоди левиот долен агол од голот на Облак.