Нашата најдобра фудбалска репрезентација, по победата над Летонија и ремито со Словенија на гости, ќе скокне од 71 на 68 место на ФИФА листата. Такви се предвидувањата според рејтинг поените кои репрезентациите ги освоија во изминатиот мартовски циклус. Инаку се очекува ФИФА листата да биде објавена на 4 април.