После голот кој го постигна во дуелот со Козенца на гости со кој Палермо поведе 0:1, Несторовски во 91 минута доби исклучување. Капитенот на Палермо најпрво пожолте во 88. минута, а потоа доби уште една јавна опомена, и беше испратен на трибините. Еве ја целата ситуација…